Još jedna uspješna akcija darivanja krvi iza rudara Površinskog kopa rudnika “Šikulje”

Jutros je u prostorijama Porvšinskog kopa rudnika Šikulje organizovana dobrovoljna akcija darivanja krvi. Ovo je treća redovna godišnja akcija komorata ovog rudnika. Ovaj put ih je krv je darovalo njih oko četrdeset.

Rudnik „Šikulje“ nije poznat samo po proizvodnji uglja nego i po darivanju krvi. Ovu tradiciju njeguju preko trideset godina. Jedini motiv, kako su nam kazali, jesu humanost i solidarnost. Dževad Delić složio se sa svojim kolegama. Pred našim kamerama podijelio je osjećaj koji svaki put ima nakon ovog humanog gesta.

Rudari Površinskog kopa rudnika „Šikulje“ tri puta godišnje daruju krv. Ovo je posljednja akcija za ovu godinu, a ovakve akcije imali su i u januaru i maju.

Na Poliklinici za transufzilogiju UKC-a Tuzla  kažu da je zapaženo i povećanje broja dobrovoljnih davaoca krvi. To svakako ohrabruje, jer su ovakve i slične  akcije uvijek dobrodošle, kaže dr. Samra Klapić.

Već sutra se nastavljaju akcije darivanja krvi. Sutra će na Poliklinici za transfuziologiju krv darovati mještani MZ Mramor i Ljepunice.