Jovanović posjetio Požarnicu, najmlađima uručeni božićni paketići

Povodom nastupajućeg vjerskog praznika Božića, kantonalni ministar za rad, socijalnu politiku i povratak, Zoran Jovanović, posjetio je povratničku mjesnu zajednicu Požarnica u Tuzli. Bila je to prilika da se porazgovara sa povratnicima o problemima sa kojima se susreću. Također su podijeljeni prehrambeni i paketići za najmlađe.

U Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona  nastavili su sa obilaskom povratničkih mjesta na ovom području. Ministar Zoran Jovanović posjetio je danas stanovnike Mjesne zajednice Požarnica. Istakao je da će se u narednom periodu, zajedno sa Gradskom upravoma, putem konkursa federalnog ministarstva za raseljene osobe, raditi na saniranju loše putne infrastrukture u ovom naselju. Ovom prilikom stanovnicima su uručeni prehrambeni paketi sa osnovnim namirnicama a najmlađima paketići.

  • Danas smo ovdje, pred Božić da podijelimo ove paketiće djeci i da podijelimo prehrambene pakete povratnicima. Božić je praznik radosti i darivanja. Ovdje danas imamo i raseljenih Bošnjaka iz istočnog dijela Bosne koji se nisu vratili na svoja ognjišta. I mi kad radimo ovu humanitarnu pomoć ne gledamo ko pripada kojem narodu, rekao je ministar Zoran Jovanović.

Većina stanovništva u Požarnici je bez stalnog posla pa im posjeta uoči Božića mnogo znači.  Sa ovakvim aktivnostima, u ministarstvu za povratak će nastaviti i dalje, poručeno je tokom ove posjete.

Pročitajte...