U Bosni narednih dana oblačno, ponegdje moguća kiša

U Bosni danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost, a tokom dana očekuje se postepeno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini će biti malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar će biti slab do umjere jačine, istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 0 do 6, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu do 14 stepeni.

Promjenjivo vrijeme nepovoljno će uticati na većinu ljudi, osobito na osjetljivije meteoropate. U centralnim i istočnim dijelovima Bosne, usljed dužeg zadržavanja magle i niske oblačnosti, kod hroničnih bolesnika moguće su poteškoće vezane uz njihove bolesti, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

PROGNOZA VREMENA ZA 6.01.2018 (Subota)., u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili rosuljim. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu od 6 do 10, a najviša dnevna od 8 do 15 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 7.01.2018 (Nedjelja)., umejreno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u zapadnim područjima može pasti i malo kiše. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu od 8 do 11, a najviša dnevna od 8 do 15 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 8.01.2018 (Ponedjeljak)., umejreno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu od 8 do 11, a najviša dnevna od 8 do 15 stupnjeva.

Pročitajte...