Jusko u Cerskoj učenicima uručio školski pribor

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Ismir Jusko, u okviru današnje posjete Bratuncu, Potočarima i Srebrenici posjetio je Osnovnu školu u Cerskoj, gdje je učenicima uime Ministarstva uručio ruksake sa školskim priborom.

Tokom druženja sa učenicima iz Cerske, ministar Jusko je istakao da je obaveza svih da omoguće što kvalitetnije uslove za školovanje povratničke djece, te naglasio da ulaganje u obrazovanje zaustavlja odlazak naše mladosti iz naše države.

Cilj današnje posjete Bratuncu i Srebrenici je očuvanje tradicije i odavanje dužnog poštovanja žrtvama genocida, čuvanje i njegovanje uspomena na najbolje sinove i kćeri BiH.

Protokolom posjete predviđen je obilazak mezarja “Veljaci” u Bratuncu, historijski čas i polaganje cvijeća, posjeta Memorijalnom centru Potočari, gdje će također biti položeno cvijeće i održan historijski čas, kao i vjerski program, te posjeta gradu Srebrenici.

Predviđen je i susret sa potpredsjednikom Republike Srpske Ramizom Salkićem i rukovodstvom opština Srebrenica i Bratunac, saopćeno je Press službe Kantona Sarajevo.