JZU Dom zdravlja Lukavac dibio tri nova sanitetska vozila

JZU Dom zdravlja Lukavac od danas je bogatiji za još tri sanitetska vozila. Izvršena je njihova primopredaja, a nabavljena su zahvaljujući saradnji Doma zdravlja i Općine Lukavac. Ovim činom uposlenicima ove zdravstvene ustanove stvoreni su preduslovi za brže reagovanje na pozive i potrebe pacijenata.
Nakon nešto više od šest mjeseci od potpisivanja protokola o saradnji sa JZU Dom zdravlja i Općinom Lukavac realizovana je nabavka neophodnih sanitetskih vozila. Prema riječima direktorice ove zdravstvene ustanove, Dajane Čolić, ovo je jedinstven primjer da osnivač za jedan dan obezbijedi tri vozila za potrebe pacijenata.”Često nam se stanovnici žale da do njih saniteti nisu mogli doći, česti su kvarovi bili jer imamo dosta vozila koja su starija tako da ćemo sada uspjet poredati stvari kada je naš vozni park u pitanju. Moraćemo se svi domaćinski ponašati, ne samo prema ovim vozilima već i u ustanovi generalno. Evo, kao novoimenovana direktorica kažem da ćemo svi morati da “zapnem”o kako bi ostvarili dobre rezultate”, kazala je Dajana Čolić, direktorica JZU Dom zdravlja Lukavac.
I načelnik Lukavca, Edin Delić smatra da je ovo najbolje rješenje, jer je stanje voznog parka u Domu zdravlja bilo jako loše.
“Pokazalo se da ta “krpaža” devastiranih vozila. onda smo shvatili da je najbolj da se napravi jedan ovakav radikalan zaokret i da se odma nabave tri vozila. Kada je u pitanju situacija da vi imate povjerenja u dokrora imate sanitetsko vozilo, medicinsku opremu, kada imate interventnu, urgentnu zdravstvenu situaciju lično ili u porodici to je nešto što je nezamjenjivo i sad čak i mali pomak u tom smislu znači mnogo” ističe Edin Delić, načelnik Lukavca.
Zato je na Općinskom vijeću odlučeno da se umjesto popravaka i konstantnog servisiranja postojećih nabave nova sanitetska vozila.
“Mislim da je lijepo za pogledati. Jedan od vozača je rekao „ Mi smo dobili flotu“. To su impresije ljudi koji ovdje rade. Naše je da pomažemo Dom zdravlja. Uređen je put, trebamo još malo sovijetliti i da imamo JZU u pravom smislu te riječi spremnu da pruži građanima ono što treba”, naveo je Suad Salibašić, predsjedavajući OV Lukavac.
Ukupna vrijednost sanitetskih vozila je dvjesto četrdeset pet hiljada KM.