Kakva su očekivanja skupštinskih zastupnika u 2019. godini?!

Pred nama je godina nastavka velikih projekata koje su zakonodavna i izvršna vlast započele u ranijim mandatima. Novoizabrani skupštinski zastupnici dali su nam uvjeravanja da žele postići maksimum, kako sve ono što su govorili tokom septembarske kampanje, ne bi ostalo samo na predizbornim obećanjima. Mi im želimo da pozitivan takmičarski duh nastave za dobrobit i u korist svih stanovnika Tuzlanskog kantona.
Zastupnici svih političkih partija koje su ostvarile povjerenje birača na Općim izborima održanim u oktobru 2018. godine, u prvoj godini svog skupštinskog mandata očekuju i zalagaće se za stvaranje ambijenta koji bi vodio kvalitetnijem životu svih građana u Tuzlanskom kantonu. To se prije svega odnosi na stabilno i mirno okruženje, a potom i uvjete za bolje poslovanje, konačnu realizaciju velikih energetskih projekata, nova upošljavanja, zdraviju životnu sredinu. Prva pretpostavka za početak ostvarenja takvih planova je nastavak konstituiranja zakonodavne, a potom i uspostava izvršne vlasti u Tuzlanskom kantonu.
Uz realna očekivanja, ali i želje stanovnicima Tuzlanskog kantona za sretnu i uspješnu Novu godinu, predstavnici svih parlamentarnih klubova, dali su obećanja da će dati maksimume u postizanju općeg dobra za sve nas.

 

Pročitajte...