Kalesija- Defileom boraca sa zastavama ratnih jedinica obilježen Dan Armije RBiH

U organizaciji Jedinstvene organizacije boraca Općine Kalesija danas je u povodu 15.aprila – Dana Armije RBiH, upriličen defile boraca sa zastavama ratnih jedinica ulicama Kalesije, a nakon toga delegacije Općine Kalesija predvođene općinskim načelnikom Seadom Džafićem, predstavnici JOB-a, kalesijske policije i civilnih žrtava rata položili su cvijeće i proučili Fatihu poginulim šehidima i borcima Armije RBiH.

– Mi smo bili pripadnici časne Armije i toga se ne smijemo stidjeti. Kao prvom čovjeku općine žao mi je što danas s nama nisu bili svi zajedno predstavnici boračkih organizacija da skupa obilježimo Dan armije – rekao je načelnik Općine Kalesija Sead Džafić.

On je sa svojim pomoćnicima i predstavnicima Koordinacije boračkih organizacija s područja općine Kalesija položio cvijeće na centralno spomen obilježje.

Predjednik Organizacije demobilisanih boraca Kalesija Mirzet Alić istakao je da je dogovoreno da se u svim općinama i gradovima u 09.00 sati položi cvijeće na spomen obilježja što su oni i ispoštovali.

Također je zahvalio načelniku za sve što čini kako bi pomogao boračke organizacije da i dalje rade na promociji sjećanja na dešavanja tokom agresije na Kalesiju i BiH.

Načelnik Džafić je rekao da će pokušati u dogovoru s boračkim organizacijama da naredni događaji budu organizovani u saradnji svih njih kako bi se pokazalo jedinstvo kao i 1992.godine, saopćeno je iz Općine Kalesija.

Pročitajte...