Kampanja za pomoć obnovi Mejdana

Sportsko kulturno privredni centar „Mejdan“ sinoć je usljed prodora vode ponovo pretrpio velike štete. Podsjećamo tokom prošlosedmičnog nevremena Mejdan je bio među objektima koji su totalno oštećeni, zbog čega je pokrenuta i kampanja pomoći obnove ovog, kako ga ljubuitelji sporta, zovu hrama sporta.

Prema prvim procjenama, štete nastale usljed prošlosedmičnog nevremena pričinjene na objektu Mejdana u Tuzli iznose oko milion maraka. I u danima kada se definisala kampanja za pomoć obnovi ovog sportskog centra u kojem su igrali reprezentativni sastavi, slavile pobjede, pjevalo uz vodeće muzičke zvijezde, sklapali veliki poslovi na sajmovima privrede, kiša u toku prošle noći izazvala je nove probleme.Čelnici Sportsko privrednog centra Mejdan uz pomoć vatrogasaca i ekipa civilne zaštite od jutros čiste i zbrajaju štete kako od sinoćnjih poplava tako i od onih prošle sedmice.

„Prilikom sinoćnjeg nevremena ponovno je došlo do prodora vode ali ne u onom obimu kao što je bilo prošli puta. Sinoć je voda  ušla na pozicije koje nisu bile plavljene prethodnom poplavom. Voda je ušla u pješačku ulicu, ušla je u naš  veliki magacin. Bilo je jako puno prokišnjavanja gdje su sada kancelarijske prostorije poplavljene.“ – Jasenko Elezović direktor SKPC “Mejdan”

Nakon prošlosedmičnog nevremena pokrenute je kampanja pomoći za sanaciju ovog objekta. Vlada TK je također prepoznala potrebu za brzom intervencijom.

„Na jučerašnjem sastanku smo dogovorili  jednu aktivnost  da pokušamo zajedno uz pomoć RTVTK da animiramo poznate sportske ličnosti sa područja BiH  da  pozovemo naše građane  TK-a i BiH da pomognemo Mejdanu.  Dakle, Vlada TK  kao što je i prošle sedmice rekla iznaće  mogućnosti da se javi na ovaj javni poziv  da se pomogne Mejdanu. Svi mi znamo da nam je Mejdan ono što je vrlo bitno za područje TK, to je riznica sporta u kojoj se dešavaju manifestacije  od značaja ne samo za TK već i za BiH“ – Srđan Mićanović ministar za kulturu, sport i mlade TK

Mediji su se također priključili  humanitarnoj misiji prikupljanja sredstava za obnovu sportsko kulturno privrednog centra Mejdan. Pomoć u obnovi Mejdana  medijski će pomoći i RTVTK.

Mejdan kao ni RTVTK nije puki građevinski objekat kojeg eto kao takvog treba sanirati i obnoviti. Izostanak najšire društvene podrške bilo građanske bilo institucionalne bojim se da bi mogao proizvesti dalekosnažne posljedice kako za sadašnje a pogotovo za buduće generacije. Dakle, upravo sloga u ime onoga što živimo danas a posebno za buduće generacije, obnovimo Mejdan.” – Kasim Softić, direktor RTVTK

I Građani Tuzlanskog kantona, kao i cijele Bosne i Hercegovine mogu pomoći u obnovi Sportsko kulturnog privrednog centra „Mejdan“. Novac za obnovu objekta mogu donirati pozivom na broj 090 291 060 .

Pročitajte...