Karate: KBS Tuzla sumirao rezultate u prošloj godini

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

U Karate klubu Tuzla su sumirali rezultate u prošloj godini i najavili aktivnosti za ovu. Pandemija je u dobroj mjeri uticala na posebne uslove rada, ali to nije spriječilo mlade takmičare kluba da naprave dobre rezultate.

Klub postoji više od dvije decenije i u tom periodu je postigao odlične rezultate. Osvojene su tri evropske klupske titule i brojne pojedinačne medalje.

“Sve ove 23 godine smo bili ponos i grada i kantona, i vjerovatno smo bili uzor i vodilja nekim drugim klubovima i sportskim kolektivima. Prošle godine smo se suočili sa pandemijom, a imali smo i probleme od ranije koje su vezani za sport u BiH. Nastojaćemo da napravimo vrhunske rezultate i u ovoj godini. Naš prvenstveni cilj je Evropsko prvenstvo za seniore u maju, zatim Svjetsko prvenstvo za kadete, juniore i U21, Premijer liga, organizacija TK Opena i konsolidacija i masovnost kvaliteta”, izjavio je direktor KBS “Tuzla” Fikret Selman.

Trener u klubu Nermin Hadžić je dodao: “Mi nismo prestajali sa radom ni kad je došlo do prekida svih aktivnosti zbog pandemije. Odmah smo se transformisali na internet platformu. Svi naši članovi su imali mogućnost da vježbaju sa nama. Radili smo snimanja i sa TV kućama tako da mi nikada ustvari nismo ni ispali iz forme. Kad smo se vratili u salu nastavili smo sa treninzima i mislim da smo na već prvim takmičenjima pokazali jednu zavidnu formu pogotova sa najmlađim takmičarima koji su dominirali i nadam se takvom trendu u ovoj godini”.

Visoki standardi kada su rezultati u pitanju su motivacija mladim takmičarima da i oni u budućnosti dostignu taj nivo rezultata.

“Kada pogledamo salu i sva ova priznanja svakako da imam jaku želju i motivaciju ostvarim takve rezultate, čak i bolje”, riječi su mlade Azre Dahalić, dok je njen klupski kolega Amar Jahić dodaje: ” Rezultati su stvarno izvrsni i bio sam zadivljen. U narednim godinama nadamo se još boljim rezultatima i da ću osvojiti jednu od značajnijih medalja za ovaj klub”.

Krajem februara klub organizuje jedan od najvećih turnira povodom Dana nazavisnosti BiH 1. marta i Memorijal “Fuad Hadžiabdić- Fudo” na kojem će se seniori boriti za novčane nagrade.

Dodajmo da su prostorije sanirane od štete nastale nedavnom poplavom, pa su stvoreni uslovi za nastavak kvalitetenog rada.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno