Karate: KK “DO” organizovao međunarodni turnir “BiH Valentinovo”

Karate klub DO iz Tuzle po šesti put je organizovao međunarodni turnir „BiH Valentinovo“.

Iako je zbog pandemija koronavirusa organizator bio prinuđen da smanji broj učesnika na turniru je nastupilo oko 900 karatiskinja i karatista iz 10 država. Pored takmičara iz zemalja regiona na turniru su učešće uzeli i predstavnici Danske, Belgije, Austrije, Njemačke i Italije.

“Znači najbolji natjecatelji Evrope su u Tuzli. Danas će odmjeriti svoje snage i to nam daje zadovoljstvo i draže nam je kad imate tako kvalitetnu elitu na ovakvom turniru. Mi nastavljamo svoj kontinuitet. Turnir je u A kalendaru i mi smo svakako morali na ovakav način organizovati jer ovaj turnir pretenduje da bude evropski turnir, da bude izborni turnir za evropske klubove. Žao nam je što smo morali limitirati broj takmičara. Nadam se da će se iduće godine ta situacija popraviti i da bude 2000 takmičara”, izjavio je predsjednik UO KK “DO” Anto Krešić.

Ovim turnirom Karate klub “DO” je ujedno obilježio i svoju desetu godišnjicu postojanja, a takmičenje se odvijalo u svim starosnim kategorijama u katama i borbama.

Pročitajte...