Karate: U subotu međunarodni turnir “BiH Valentinovo 2021.”

Karate klub Do iz Tuzle u subotu organizuje šesti po redu međunarodni turnir „BiH Valentinovo 2021.“

Ove godine zbog pandemije koronavirusa limitiran je broj učesnika ali i pored toga očekuje se dolazak veoma kvalitetnih karatiskinja i karatista iz nekoliko evropskih zemalja.

Ovim turnirom klub će ujedno obilježiti i svoju desetu godišnjicu postojanja.

“Nama je svakako deset godina od osnivanja kluba. U zadnjih šest godina od kako je novo rukovodstvo napravili smo klub koji je jedan od najboljih u državi i Evropi. Naš turnir je došao na mjesto broj 1 u BiH. Ovo je jedini turnir u A kalendaru KS BiH i pretenduje na evropske turnire po uzoru na Samobor, Zlatni pojas Čačka…Znači biće turnir prepoznat u Evropi i svijetu i mislim da je to jedan sportski napredak za cijelu BiH”, rekao je predsjednik UO KK “DO” Anto Krešić.

Broj učesnika je limitiran na 800, a već je svoje učešće prijavilo 600 karatiskinja i karatista iz devet zemalja, a pored država iz regiona stigle su prijave i takmičara iz Danske, Belgije, Austrije i Njemačke.

Takmičenje će se odvijati u svim starosnim kategorijama u katama i borbama, a turnir će u subotu u velikoj dvorani Mejdan početi u 9.30 sati, dok je svečano otvaranje predviđeno za 13.00.

Pročitajte...