KBS Tuzla Sinbra promijenio ime. Takmičari u 2019. godini osvojili 269 medalja!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Nakon 22 godine KBS “Tuzla Sinbra” promijenio je svoj naziv. Ovaj veoma uspješni tuzlanski sportski kolektiv nosit će ime grada, dok se ne pronađe novi generalni sponzor.

S obzirom da se radi o jednom od najtrofejnijih sportskih kolektiva u BiH u posljednje dvije decenije, čiji su karatisti osvajali medalje na najvećim svjetskim i evropskim takmičenjima nema sumnje da će KBS Tuzla veoma brzo dobiti novog glavnog sponzora.

Što se tiče prve polovine 2019. godine takmičari ovog kluba su na domaćim i međunarodnim turnirima osvojili 269 medalja od kojih se posebno izdvajaju bronzane medalje Nedima Osmanbegovića i Farisa Sinanovića sa Balkanskog šampionata za djecu.

Pauzu između dva dijela sezone u KBS Tuzla će iskoristiti da se karatisti što bolje pripreme za nove sportske izazove. Planirane su pripreme na Zlaći, a prvo takmičenje već 31. augusta i 1. septembra kada će se u tuzlanskom Mejdanu održati državno prvenstvo za kadete, juniore i karatiste do 21 godine, školsko državno prvenstvo i ekipno prvenstvo BiH za sve starosne kategorije.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno