KBS Tuzla Sinbra promijenio ime. Takmičari u 2019. godini osvojili 269 medalja!

Nakon 22 godine KBS “Tuzla Sinbra” promijenio je svoj naziv. Ovaj veoma uspješni tuzlanski sportski kolektiv nosit će ime grada, dok se ne pronađe novi generalni sponzor.

S obzirom da se radi o jednom od najtrofejnijih sportskih kolektiva u BiH u posljednje dvije decenije, čiji su karatisti osvajali medalje na najvećim svjetskim i evropskim takmičenjima nema sumnje da će KBS Tuzla veoma brzo dobiti novog glavnog sponzora.

Što se tiče prve polovine 2019. godine takmičari ovog kluba su na domaćim i međunarodnim turnirima osvojili 269 medalja od kojih se posebno izdvajaju bronzane medalje Nedima Osmanbegovića i Farisa Sinanovića sa Balkanskog šampionata za djecu.

Pauzu između dva dijela sezone u KBS Tuzla će iskoristiti da se karatisti što bolje pripreme za nove sportske izazove. Planirane su pripreme na Zlaći, a prvo takmičenje već 31. augusta i 1. septembra kada će se u tuzlanskom Mejdanu održati državno prvenstvo za kadete, juniore i karatiste do 21 godine, školsko državno prvenstvo i ekipno prvenstvo BiH za sve starosne kategorije.