Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci prepoznatljiv brend u Evropi i svijetu

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci je prepoznatljiv brend u Evropi i svijetu i rezultatski ubjedljivo najjača reprezentacija na Starom kontinentu, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije održanoj nakon što je bh. selekcija osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci je u finalu Evropskog prvenstva 20. jula poražena rezultatom 3:2 po setovima od selekcije Rusije.

Bh. tim je do finala stigao sa svim pobjedama ne izgubivši niti jedan set. Na putu do finala su savladali selekcije poput Holandije, Hrvatske, Rusije, Poljske, Turske, Latvije i Ukrajine.

Miralem Zubović, predsjednik Saveza sjedeće odbojke, podsjetio je da je reprezentacija BiH prvi put nastupala na Evropskom prvenstvu 1995. godine. Otad je nastupila na 24 velika takmičenja u kojima su osvojene 23 medalje.

“Mi smo u zadnjih 12 prvenstava osvajači medalje. Ovo nam je druga srebrna, devet puta smo bili prvaci i jednom smo osvojili bronzu”, rekao je Zubović.

Istakao je da na ovaj podatak treba biti ponosna cijela država.

“Ubjedljivo najjača evropska reprezentacija po rezultatima je reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci”, dodao je Zubović.

Mirza Hrustemović, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, istakao je da je selekcija svojim uspjesima postala prepoznatljiv brend u Evropi i svijetu i vjeruje da će se uspješna priča nastaviti.

“Imamo budućnost, imamo čemu da se nadamo, imamo to što imamo u jednoj zemlji koja se grčevito bori za sve pozicije u društvu. Ova naša priča je prepoznata. Nema ko nije htio doći s nama da trenira”, rekao je Hrustemović.

Smatra da je BiH Evropsko prvenstvo u Budimpešti odigrala najbolje u posljednjih deset godina.

“Spremali smo za ekipu Rusije. U grupi smo tako dobro odigrali. Nisam vidio, pa sigurno deset godina, da smo tako sjajno igrali. Bio sam zadivljen našom igrom”, rekao je Hrustemović.

Vjeruje da je u finalnoj utakmici protiv selekcije Rusije presudila sportska sreća koja nije bila na strani bh. tima.

“Faktor sreće je bio na njihovoj strani. Mi smo tehnički utakmicu dobili. Zašto je to dobro ne znam. Mislim da smo pokazali dobru igru što je bit, i da je finale bilo zanimljivo”, rekao je Hrustemović, dodavši da su osjećanja nakon utakmice bila pomiješana.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno