Kišobrani će nam trebati i narednih dana: Evo kada nas očekuje razvedravanje

Danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U poslijepodnevim satima se očekuje prestanak padavina u većini područja sjeverne, zapadne Bosne i u Krajini.

U ostatku naše zemlje tokom poslijepodneva i u večernjim satima padavine postepeno slabe i prestaju. Grmljavina se očekuje u Hercegovini, centralnoj i istočnoj Bosni. Vjetar, slab, u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 7 do 13, a dnevne od 13 do 18, na jugu do 21 °C.

Početak naredne sedmice obilježit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz lokalne pljuskove i kišu. Jutarnje temperature od 6 do 10, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 14 do 20, na jugu od 19 do 24 °C.

U utorak se očekuje oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U centralnim i istočnim područjima Bosne padavine, uglavnom, poslije podne. Jutarnje temperature od 6 do 10, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 10 do 16, na jugu od 17 do 22 °C.

Prema prognozama meteorologa u srijedu nas očekuje sunčanije vrijeme. U jutarnjim satima u Krajini pretežno sunčano. U ostatku naše zemlje pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje. U jutarnjim satima kiša je moguća na istoku i jugoistoku Bosne. Jutarnje temperature od -1 do 3, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 14 do 20, na jugu do 23 °C.

Pročitajte...