Kladanj: Dodjeljeno 15.000 KM za izgradnju kuće Bajri Hodžiću

U zgradi Općine Kladanj upriličeno je potpisivanje ugovora  za sufinansiranje izgradnje porodične kuće trinaestogodišnjem dječaku Bajri Hodžiću i njegovom ocu Muhamedu Hodžiću iz naselja Noćajevići.

Ugovor su potpisali Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, Edin Ramić i načelnik općine Kladanj, Jusuf Čavkunović.

-Želio bi se prije svega zahvaliti komšijama Muhameda Hodžića i stanovnicima naseljenog mjesta Noćajevići koji su pokrenuli ovu incijativu i prvi pritekli u pomoć porodici Hodžić. Općina Kladanj će  za izgradnju  kuće obezbijediti projektnu i tehničku dokumentaciju i dio materijala, a Federalno ministarstvo će ovaj projekat u skladu sa potpisanim ugovorom sufinansirati u iznosu od 15.000,00 KM. Sredstva Federalnog ministarstva isključivo će biti usmjerena u nabavku potrebnog građevinskog materijala – istakao je načelnik Čavkunović.

Muhamed i Bajro Hodžić trenutno žive u neuslovnoj kući, koja je dotrajala, a nedavno olujno nevrijeme je uništilo krov koji sada prokišnjava.

Općina Kladanj je s obzirom na neuslovnost stambenog objekta, u kojem se trenutno nalaze, i teške zimske uslove, Bajri i Muhamedu Hodžiću ponudila  privremeni smještaj u uslovnoj stambenoj jedinici  do završetka procedure i građevinskih radova na kući koja će biti izgrađena.

Pročitajte...