Klub SDP-a pokrenuo incijativu za izgradnju policijske stanice u Živinicama

Zastupnici Kluba SDP-a u Skupštini TK pokrenuli su nekoliko inicijativa kojima su obuhvaćene društvene i teme od značaja za lokalne zajednice. Iz Kluba SDP-a napominju kako se, pri biranju inicijativa, vode principima jednakosti i solidarnosti s ciljem stvaranja jednakih mogućnosti za sve. Naglašavaju i da njihovi zastupnici podržavaju i inicijative kolega iz drugih stranaka, koje će unaprijediti život građana na TK.

Mirela Memić, zastupnica SDP-a u Skupštini TK, kaže da su nedavno dobili podršku za implementaciju inicijative koja se odnosi na pružanje kontinuirane stomatološke zaštite djeci i osobama sa poteškoćama u razvoju, koje nisu bile u mogućnosti da se podvrgnu klasičnoj popravci zuba. Uputili su i inicijativu koja se odnosi na otklanjanje arhitektonskih barijera za osobe sa invaliditetom u ustanovama čiji je osnivač Tuzlanski kanton.

– Tokom proteklog perioda afirmisali smo i podsticali donošenje Gender akcionog plana, kao strateškog dokumenta koji će ojačati mehanizme i instrumente za postizanje ravnopravnosti splova – dodaje Mirela Memić, zastupnica SDP-a u Skupštini TK.

Na posljednjoj sjednici Skupštine TK, podržana je i inicijativa koja se odnosi na izdvajanje 10 posto od ukupnih prikupljenih sredstava iz ekoloških naknada za investicije s ciljem povećanja energetske efikasnosti u stambenom sektoru.

– Također smo imali inicijativu koja je urodila plodom, tako da kažem, koja se odnosila na formiranje Kantonalnog savjeta za nauku i tehnologiju – naglašava Memić.

Zastupnica Memić, ističe da često kandiduju i Inicijative koje su od lokalnog značaja. S tim u vezi, ističu inicijativu za izgradnju policijske stanice u Živinicama, jer su prostorije koje se trenutno koriste neuslovne, a usluge građanima otežane. Potencirano je i pitanje završetka izgradnje područne škole Devetak u Lukavcu.

– Čiju je završnu fazu Vlada TK osigurala i odobrila novčana sredstva kako bi učenici novuz školsku godinu otpočeli u novoizgrađenom objektu – napominje Memić.

Memić napominje i da zastupnici SDP-a u Skupštini TK podržavaju i inicijative kolega iz drugih stranaka, koje će unaprijediti život građana na TK.