Kolegij Skupštine TK: Zakazane redovna i sjednica hitnog karaktera

Na sjednici Kolegija kantonalne Skupštine danas su zakazane dvije sjednice, redovna i sjednica hitnog karaktera. Na sjednici Skupštine hitnog karaktera bi se trebalo raspravljati o epidemiološkoj situaciji na području našeg kantona. Također, danas je zakazana i redovna sjednica Skupštine za 30. mart.

Novinarka: Devleta Brkić

U srijedu 24. marta u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra bit će održana sjednica Skupštine TK hitnog karaktera. Na sjednici će biti razmatrana Analiza stanja i poduzimanje konkretnih mjera na području Tuzlanskog kantona u vezi sa pogoršanom epidemiološkom situacijom.

– Imamo hitnu sjednicu Skupštine samo sa jednom tačkom dnevnog reda, a to je informacija i izvještaj o stanju pandemije i o planu vakcinacije i svemu što je vezano za to. Izvještaj svih nadležnih institucija ministarstva zdravstva, UKC-a, Zavoda za javno zdravstvo, policije, inspekcija i svih nadležnih institucija koje nam mogu dati relevantne informacije i predočiti određene mjere kako bismo što lakše prebrodili novonastalu situaciju, kazao je predsjednik Skupštine TK Slađan Ilić.

Na danas održanoj sjednici Kolegija Skupštine TK zakazana je i redovna sjednica Skupštine za 30. marta, na kojoj će biti razmatrano 12 tačaka.

– Prva tačka će biti informacija o stanju pandemije i planu vakcinacije, i svega onoga što je vezano za COVID-19. Pored toga imamo izmjenu Zakona o javnom redu i miru, nekoliko izvještaja, rezolucija. Izvještaj Nezavisnog odbora za period januara-juni 2020., te juni-decembar 2020., te informacije o realizaciji programa Skupštine za prošlu godinu, dodao je Ilić.

Poslanici će na redovnoj sjednici razmatrati i niz analitičko-informativnih dokumenata. Sjednice Skupštine će biti održane u skladu sa propisanim mjerama predostožnosti od širenja korona virusa.

(RTVTK)

Pročitajte...