Koncert Damira Imamovića u Tuzli

U sklopu manifestacije „15.Dani Mladih Tuzle“ pod motom „Ono što volimo, ono što pamtimo“ kojom se obilježava 15 godina postojanja i rada Mladih Tuzle, u subotu, 9.3.2019. godine  u 19.30 sati na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop) muzičar i pjevač Damir Imamović će održati koncert sevdaha.

Svaka subota u mjesecu martu tokom manifestacije je rezervisana za muzički događaj, a ove subote je riječ o koncertu tradicionalne bosansko-hercegovačke muzike.

Bitno je istaći da su upravo Mladi Tuzle bili organizator prvog koncerta Damira Imamovića Trio u oktobru 2007. godine. Upravo zato što je to bio koncert u okviru osnivanja Pozorišta mladih Tuzle, želja nam je bila da Damir Imamović bude dio programa obilježavanja 15.Dana Mladih Tuzle. Ovaj put, koncert će biti izvedba Damira Imamovića sa članicom benda Ivanom Đurić, koja unosi tradicionalni element muzici sviranjem violine, čime će se dobiti noć posebnih emocija, te umnog i duševnog mira.

Karte za koncert možete rezervisati na broj telefona 061/365-800.

Program manifestacije ovog vikenda se sastoji iz predstave „PAT“ koja se igra u petak, 8.3.2019. godine u 19.30 sati, potom u nedjelju, 10.3.2019. godine od dnevne projekcije dječijeg crtanog filma „Anastasia“ i večernje projekcije filma „Virtuelni zatvor“ . Dobro nam došli.