Konferencija o regionalnom tržištu i investiranju

SARAJEVO, 6. novembra (FENA) – Međunarodna konferencija o regionalnom tržištu, razvoju statistike i mogućnostima investiranja bit će održana 6., 7. i 8. novembra u Sarajevu.

Organizatori su Savez nevladinih organizacija Horizont 2024, Agencija za statistiku BiH, Sarajevska berza (SASE), Vanjskotrgovinska komora BiH, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) i drugi partneri iz Bosne i Hercegovine, regije (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Turska) i Evropske unije.

Ovo je prva konferencija u regiji koja podržava i afirmiše saradnju vladinih institucija, međunarodnih organizacija, poslovnog sektora i nevladinih organizacija u cilju planiranja i saradnje u realizaciji regionalnih projekata u oblastima razvoja tržišta kapitala, rada, roba i usluga, razvoja zvanične statistike, promocije mogućnosti regionalnog investiranja i slično.

Konferencija će imati ima četiri panela – o tržištu, investicijama, statistici te istraživanju i razvoju, najavili su organizatori.

(RTVTK/FENA) E.F.

Pročitajte...