Korisne informacije za vozače u TK

Zbog sanacionih radova u blizini petlje Šićki Brod na magistralnom putu Šićki Brod-Srebrenik saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Pelagićevo-Srebrenik, u mjestu Špionica, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na sanaciji mosta preko Špioničkog potoka u mjestu Špionica Donja, saobraćaj je preusmjeren na oblaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog radova na mostu preko rijeke Velika Tinja, saobraća se nazmjenično jednom trakom.

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Tinje, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na nadvožnjaku, saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na sanaciji klizišta u mjestu Donji Lukavac, saobraća se naizmjenično – jednom trakom.

Zbog izvođenja deminerskih radova u mjestu Turić Prosjek u vremenu od 08:15 do 15:05 sati radnim danima, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

U toku su sanacioni radovi na mostu preko potoka Jezernica (u mjestu Turalići) pa je u funkciji obilaznica u neposrednoj blizini-naizmjenično propuštanje vozila.

Zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-455a Živinice-Zelenika, na dionici od pružnog prelaza (Panje) do skretanja za lokalnu cestu u naselju Rosulje (prema „Rajskom jezeru“) obustavlja se saobraćaj. Saobraćaj se iz Živinica za Bašigovce preusmjerava lokalnom cestom kroz novo naselje Ciljuge (kop) pored supermarketa „Bingo“ i „Rajskog jezera“ do Bašigovaca ili lokalnom cestom Živinice-Kovači-Bašigovci.

Na dionici Površnica – Lopare – Čelić saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na put Lopare – Priboj – Banj Brdo.
Banovići Zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-471 Lukavac-Vijenac-Banovići saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz moguće povremene obustave.

Pročitajte...