Koronavirus u FC Salines Tuzla City: Zaraženo 5 članova kluba

FC “Salines Tuzla City”, aktuelni šampion BiH, objavio je danas na svojoj zvaničnoj facebook stranici da je došlo do zaraze koronavirusom unutar kluba.

Nakon sjajno organizovanog turnira “Salines Cup 2020” i više nego zasluženo osvojenog prvog mjesta, igrači te članovi stručnog štaba i Upravnog odbora kluba testirani su na COVID-19, poslije čega je potvrđeno da su dva trenera, dva igrača i jedan član uprave kluba pozitivni.

Ovo se desilo uprkos činjenici da su se na pomenutnom međunarodnom turniru, koji se održao proteklog vikenda u Mejdanu, strogo poštovala pravila sigurnosti, pridržavala pravila ponašanja i mjera propisanih od strane Kriznog štaba FBiH.

U FC “Salines Tuzla City” naglašavaju da su turnir organizovali uz stroge higijensko-epidemiološke mjere, dezinfekciju, mjerenje temperature, distancu i bez prisustva gledalaca…

Zaraženi su izolovani a svi igrači, članovi stručnog štaba i uprave, koji su imali direktne kontakte su testirani i svi su u izolaciji.

Zbog ove situacije stopirane su pripreme ekipe za novu sezonu u narednih deset dana bez obzira na negativne nalaze pojedinih igrača!

Premijer liga BiH u futsalu starta 10. oktobra i u klubu se nadaju da će bez obzira na novonastalu situaciju uspjeti kvalitetno pripremiti ekipu koju između ostalog očekuje i nastup u UEFA Ligi prvaka.

Pročitajte...