Koronavirus u TK: 26 novozaraženih, preminula dva pacijenta iz Tuzle

U posljednja 24 sata u Tuzlanskom kantonu testirano je 226 osoba, od kojih je 26 pozitivno na koronavirus. Na UKC Tuzla 22 i na Plavoj poliklinici 4 osobe. Najviše zaraženih je u Tuzli. U našem kantonu zabilježena su i dva smrtna ishoda. Od početka pandemije do danas od komplikacija izazvanih ovim virusom umrlo je 119 osoba. U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1 320 uzoraka, od kojih je 210 pozitivno na koronavirus.

Na području Tuzlanskog kantona u posljednja 24 sata borbu sa COVID-19 izugubile su dvije osobe, potvrđeno je iz Kriznog štaba ministartsva zdravstva TK. Preminula su dva muškarca iz Tuzle, jedan srednje a drugi starije životne dobi, obojica sa komorbiditetima. U posljednja 24 sata testirano je 226 osoba, a koronavirus potvrđen je kod 26. Najviše novozaraženih je iz Tuzle 11. Zatim slijedi Gradačac 3, Banovići, Kalesija, Lukavac, Srebrenik i Živinice sa po 2, te Čelić i Doboj Istok sa po jednom novozaraženom osobom.

U odnosu na jučerašnji dan oporavilo se 136 osoba, čime se broj oporavljenih osoba povećao na 2229. Od pojave pandemije u Tuzlanskom kantonu na koronavirus pozitivan test imalo je 2.793 osobe. Trenuno su 444 osobe aktivno pozitivne na koronavirus, od kojih je 391 u kućnoj izolaciji. Na UKC Tuzla hospitalizovano su 53 pacijenata, dok je 7 na mehaničkoj ventiliciji. Pod zdravstvenim nadzorom je 674 osoba.

U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1 320 uzoraka, od kojih je 210 pozitivno na koronavirus.Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima osim Bosansko-podrinjskom.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 7 novih smrtnih ishoda. Građani se i dalje pozivaju da budu odgovorni, te da poštuju higijsensko-epidemiološke mjere, kao što su nošenje zaštitnih maski, držanje distance i izbjegavanje masovnih okupljanja.

(RTVTK)

Pročitajte...