Košarka: OKK Sloboda savladala Borac 95:89

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Odličnu utakmicu na otvaranju drugog dijela sezone odigrali su Sloboda i Borac. Prva utakmica za Slobodu u 2021. godini i pobjeda nad Borcem 95 :89. Bila je ovo sasvim drugačija Sloboda u odnosu na kraj prošle godine, novija za dva igrača, ali energetski neuporedivo bolja. Gosti su bili raspoloženi, pružili odličnu partiju kao kvalitetan suparnik, ali više od toga nisu mogli.

Stvari nisu izgledale tako sjajno na početku za domaćina. Dugo su bili bez koša, a Borac je utakmicu otvorio sjajnom serijom. Međutim, do kraja prve četvrtine crveno-crni su konsolidovali svoje redove pa su tako na prvu pauzu otišli sa prednošću od pola koša razlike i rezultatom 20:19. U drugoj četvrtini Sloboda agresivnom odbranom i uz  napadačku agresivnost stiže i do dvocifrene prednosti s kojom su otišli na poluvrijeme pri rezultatu 52:42.

Gosti iz Banja Luke ipak su  uspjeli u trećem periodu spustiti rezultatski zaostatak na svega tri poena  tako da se u posljednju dionicu igre ušlo  rezultatom 72:69. Iako su igrači Borca sigurnije ušli i u posljednji period, Sloboda nije dozvolila da bodovi odu iz Mejdana. Trener Mulaomerović je timeoutom prekinuo dobre minute gostiju nakon kojeg su njegovi igrači napravili, na kraju će se ispostaviti, nedostižnu prednost za konačni rezultat od 95:89.

Kod domaćina najefikasniji su bili Jakov Mustapić sa 25 i Ibrahim Durmo sa 24 poena uz sada već neizostavni double-double koji je krunisao sa 11 skokova. Vrijedi spomenuti i dva debitanta koji su podijelili  broj postignutih poena tako da su Darrion Strong i Đorđe Lelić postigli po 14. Tavarius Šajn je najbolji strijelac gostiju sa 19 poena, a pratio ga je Davis Renards sa 18.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno