Košarka : Prekinuto takmičenje u Euroligi

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Košarkaška Euroliga zvanično je prekinula takmičenje do naredne sezone, potvrđeno je na službenoj stranici najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja.

Klubovi iz Eurolige  su  održali videokonferenciju na kojoj je odlučeno da sezona za ovu godinu završila i to bez prvaka, a također je ista odluka donesena i za Eurokup.

Predsjednik Eurolige  Bartomeu rekao je da se igrači trenutno nalaze u opasnosti od povreda te da plan nastavka ne može biti sproveden zbog specifičnih uslova u kojima se svijet zbog pandemije koronavirusa nalazi, a donesena je i odluka ko će naredne sezone učestvovati u najjačoj košarkšakoj ligi u Evropi.

To će biti istih 18 ekipa kao i ove godine, a to su AlbaBerlin, Anadolu Efes, Armani Milano, Crvena Zvezda, CSKA Moskva, Barcelona, Bayern, Fenerbahče, Himki, Baskonia, ASVEL, Maccabi, Olympiacos, Panathinaikos, Real Madrid, Valencia, Žalgiris i Zenit.

Do prekida prvenstva, odnosno nakon 28 odigranih utakmica, Anadolu Efes je bio na prvom mjestu na tabeli sa 24 pobjede, dvije više od Real Madrida i Barcelone koji su na drugom, odnosno trećem mjestu. Mjesto u play-offu imali su CSKA, Maccabi, Panathianaikos, Khimki i Fenerbahče.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno