Košarka: Sloboda protiv Borca traži prekid crne serije

Košarkaši Slobode sutra u Mejdanu u 19 sati u okviru prvenstva BiH dočekuju banjalučki Borac. Nakon serije loših rezultata, u ovom susretu tuzlaci imaju imperativ pobjede jer samo sa trijumfom ostaju u igri za plasman u play-off.

“I igračima i nama i svima u klubu je ova pobjeda neophodna. Igramo protiv jedne ekipe koja je jako dobra i dosta se promjenila. Jedna od pobjeda koju imamo je protiv Borca u gostima. To je sada totalno drugi tim predvođen sa novim trenerom Gagi Nikolićem koji ima određeno iskustvo. Radi se o jako dobrom, kvalitetnom treneru i sa dosta novih igrača u rosteru. Mislim da se u ovom susretu moramo okrenuti nekim stvarima koje moramo popraviti. Sretan sam što smo dobili stvarno dva igrača koji su na jedan način i sa svojim karakterom i sa svojim iskustvom i kvalitetom i Strong i Lelić donijeli su kvalitetu više i ja se nadam da taj dio adaptacije će proći ubrzano”, izjavio je trener Slobode Damir Mulaomerović.

Novi igrači Darrion Strong i Đorđe Lelić debitovat će protiv Borca ali neće biti u mogućnosti da pomognu Slobodi u zaostaloj utakmici protiv Čapljine, koju tuzlaci igraju igra 13. januara u gostima.