Košarkaši BiH desetkovani protiv Francuske

Pred utakmicu sa Francuskom  u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, danas je održana press-konferencija muške košarkaške reprezentacije BiH.

U svom jednosatnom izlaganju selektor Duško Vujošević je objasnio situaciju oko otkaza čak deset igrača te se osvrnuo na loš odnos države prema Košarkaškom savezu BiH i košarci uopšte.

U ovom susretu protiv selekcije koja dolazi u najjačem sastavu Vujošević iz raznoraznih razloga ne može računati na: Gordića, Stipanovića, Musu, Miloševića, Buzu, Sulejmanovića, Halilovića, Nurkića, Penavu i Adamsa.

On je pohvalio košarkaše koji su došli na okupljanje i koji maksimalnim zalaganjem na treninzima pokazuju želju za što boljim nastupom protiv favorizovanog protivnika.

Prema riječima kapitena Elmedina Kikanovića i reprezentativca Almira Hasandića iako je desetkovana naša reprezentacija će favorizovanim Francuzima pokušati pružiti što jači otpor.

Utakmica 5.kola kvalifikacione E grupe za Svjetsko prvenstvo između BiH i Francuske odigrat će se u petak u tuzlanskom Mejdanu od 20 sati i 30 minuta.

Pročitajte...