Košarkaši Slobode sa imperativom pobjede dočekuju Leotar

Nakon serije loših rezultata košarkaši Slobode sutra u 19 sati u Mejdanu u okviru 12. kola prvenstva BiH dočekuju Leotar. Pobjeda je imperativ, a trener Damir Mulaomerović očekuje da njegovi igrači susret odigraju na maksimalnom nivou:

“Mislim da je ovo utakmica od velike važnosti za nas. Rekao bih da ovu utakmicu moramo pobjediti pogotovo poslije ove dvije loše partije. Ova druga je imala i neke pozitivne stvari, međutim protiv Zenice je to bilo dosta loše i neočekivano. Mislim da smo svi svjesni situacije u kojoj se nalazimo i da će svi biti na maksimumu u subotu protiv Leotara koja je jedna vrlo dobra i iskusna ekipa. Mislim da imaju individualno ekipu koja je možda i jedna od boljih u ligi”, naglasio je Mulaomerović.

Svi košarkaši Slobode su spremni za sutrašnju utakmicu. Iako su u prethodnom periodu imali problema sa povredama i sa zarazom koronavirusom u klubu su nezadovoljni dosadašnjim učinkom i nadaju se da će sada ekipa zaigrati onako kako se od nje očekuje i da će ući u seriju pozitivnih rezultata i  tako popraviti trenutni položaj na tabeli.

Pročitajte...