Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u februaru 2021. godine registrovali su ukupno 295 poziva na telefonskoj liniji “Кrimolovci”, od kojih je deset bilo sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, a najveći broj se odnosio na krivična djela u vezi sa opojnim drogama, krijumčarenjem oružja, trgovinom ljudima i ostalim krivičnim djelima.

Kako su naveli iz SIPA-e, na osnovu dobijenih prijava je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Osim toga, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljeno je ukupno 138 prijava, od kojih je 15 sa korisnim informacijama.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem “Кrimolovaca” i elektronskog obrasca, 18 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po sedam je postupala i SIPA.

U februaru je pristiglo deset povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem “Кrimolovaca” ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Osim navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 61 savjet građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja “Кrimolovci” – 080 020 505.