Kup BiH za rukometašice: Jedinstvo (T) – Jedinstvo (B) 36:30

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH za rukometašice u Mejdanusu snage odmjerila dva Jedinstva, tuzlansko i brčansko. Prednost pred revanš stekle su tuzlanske labudice koje su slavile sa šest golova razlike 36:30.

Gošće su samo na otvaranju utakmice imale vodstvo. Tačnije u tri navrata su imale po jedan gol viške. Od osme minute kada su domaće rukometašice prešle u vodstvo 4:3 držale su ga sve do kraja susreta. Tuzlanke su u 12. minuti došle do četiri gola razlike, a prvi dio susreta okončan je rezultatom 17:14 za domaće Jedinstvo.

Drugi dio utakmice rukometašice domaće ekipe su bolje otvorile. Iz minute u minutu su povećavale prednost a najveća je bila u 50. minuti od 9 golova razlike 31:22. Do kraja susreta brčanke su uspjele smanjiti na konačnih 36:30.

Tuzlansko Jedinstvo su do pobjede predvodile Dajana Kulić sa 11 i Matea Šumelj sa 10 golova, kod brčanki 12 pogodaka je postigla Sanja Katić.

Treba reći da je ovo zvanično bio debi na klupi novog trenera Jedinstva iz Tuzle Danijela Sabljića. Revanš utakmica odigrat će se za sedam dana u Brčkom.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno