Lionel Messi odlazi iz Barcelone

FC Barcelona je objavila kako Lionel Messi napušta klub, pošto neće biti potpisan novi ugovor s njim.

“Unatoč postizanju dogovora između FC Barcelona i Lionela Messija i jasne namjere obje strane da danas potpišu novi ugovor, to se ne može dogoditi zbog finansijskih i strukturnih prepreka (propisi španjolske lige)”, navodi se na zvaničnom sajtu Barcelone.

“Kao rezultat ove situacije, Messi neće ostati u Barceloni. Obje strane duboko žale što se želje igrača i kluba u konačnici neće ispuniti. FC Barcelona od srca izražava zahvalnost igraču na doprinosu povećanju kluba i želi mu sve najbolje u budućnosti u osobnom i profesionalnom životu”, naveli su Katalonci.

Argentinac je ponikao u Barceloni. Prošao je čuvenu La Masiju, a za prvi tim je zaigrao još 2004. godine. S Kataloncima je osvojio sve moguće trofeje, te je po mnogima najveći igrač svih vremena. U 778 nastupa za Barcelonu upisao je  672 pogotka. Slobodan igrač zvanično je od 1. jula ove godine.

Sada sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu zanima gdje će čarobnjak iz Rosarija nastaviti karijeru, a kao prvi favoriti nameću se Manchester City i PSG.