Marinović objavio spisak igrača za Portugal

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Selektor mlade nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Vinko Marinović odabrao je 26 igrača na koje računa za predstojeći susret kvalifikacija za evropsko prvenstvo sa Portugalom u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici.

Marinoviću će u ovom susretu nedostajati nekoliko standardnih reprezentativaca, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.
– Redžić je još nedovoljno oporavljen, a ovaj put će nam nedostajati i Memija koji je protiv Rumunije dobio crveni karton. Uputili smo poziv Amiru Hadžiahmetoviću, ali ni on još uvijek nije u trenažnom procesu nakon operacije prepona i nije sigurno da ćemo na njega moći da računamo protiv Portugala – rekao je selektor.

Dodaje da njegov tim očekuje izuzetno teška utakmica protiv reprezentacije koja se nalazi u samom vrhu svjetskog nogometa i koja ima odličnu generaciju mladih igrača.
– Sigurno je da su oni favoriti, ali mi moramo odigrati najbolje što znamo i pokušati doći do povoljnog rezultata. Odradićemo pripreme maksimalno kako bi igrači mogli da odgovore izazovu koji je pred nama – rekao je Marinović.

Na spisku su: Goran Karačić, Nemanja Trkulja, Azir Muminović, Eldar Čivić, Advan Kadušić, Marko Mihojević, Stjepan Radeljić, Darko Todorović, Besim Šerbečić, Kemal Osmanković, Marijan Ćavar, Amir Hadžiahmetović, Luka Menalo, Amer Gojak, Nikola Dujaković, Stjepan Lončar, Zinedin Mustedanagić, Ismar Hairlahović, Elvedin Herić, Mićo Kuzmanović, Almir Aganspahić, Ermedin Demirović, Demir Peco, Ivan Jukić, Mirel Ibrahimović i Vladan Danilović.

Reprezentativci BiH će se okupiti 2. oktobra u zeničkom Trening kampu. Meč s Portugalom je na programu 10. oktobra u 15.30 sati.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno