Meditacijama do manje stresa a više smijeha – ovog vikenda u “Kutku za znatiželjne” TK radija

Što je zapravo meditacija i da li je zaista toliko važna. Koja je svrha meditacije i da li je to jedan od načina da se borimo protiv stresa ali i oslobodimo nakupljenog stresa, za koji znamo da nanosi nesagledive posljedice po naše zdravlje. Svjedoci smo da je ovo godina i više nego teška za sve stanovnike zemlje. Pandemija COVID 19 na direktan ili indirektan način ostavlja velike posljedice po naše mentalno zdravlje. Sve ovo treba prihvatiti i izdržati. Meditacije će nam, sasvim sigurno, pomoći u tome.

Meditacija je prirodno stanje bića jer daje mir. Stres nije prirodno stanje bića. Stres je naučen. Imamo samo dva urođena straha: strah od padanja i strah od glasnih zvukova. Svi ostali strahovi su naučeni. Meditacija nema veze sa religijom, guruima niti učiteljima. Meditacija ne pripada niti jednoj kulturi, lokaciji niti ju iko može svojatati.

Upravo iz tog razloga, odlučili smo se o ovoj temi opširnije govoriti u Kutku za znatiželjne, emisiji Radija Tuzlanskog kantona, koja je na rasporedu ovog vikenda, u subotu 28. novembra u 10.30. Zamolićemo sve vas, poštovani slušatelji, koji se bavite meditacijom da u komentarima ove objave podijelite neka iskustva s nama. 

Zato vas, poštovani slušatelji, pozivamo da izdvojite petnaestak minuta i pratite ovu emisiju za koju smo sigurni da će mnogima otkloniti dileme oko učinkovitosti meditacija a onima koji meditiraju dati dodatnu volju i snagu da nastave sa ovom praksom.

TK radio mreža predajnika: 87.90, 90.00, 90.3, 91,8, 99.8 i 104.4 MHz
TK radio online: http://radio.rtvtk.ba/

Pročitajte...