Rukomet: EP za rukometašice u Danskoj od 3-20. decembra

Predstojeće Europsko prvenstvo za rukometašice igrat će se u danskim gradovima Herning i Kolding od 3. do 20. decembra, saopćila je u ponedjeljak Evropska rukometna federacija (EHF).

Nakon nekoliko dana intenzivnih konzultacija i pregovora u ponedjeljak je potvrđeno da će Danska biti domaćin svih skupina EHF EURO 2020 za rukometašice koje se igra od 3. do 20. decembra 2020., objavljeno je na službenim stranicama EHF-a.

Drugi domaćin, osim u Herninga, bit će i Sydbank Arena u Koldingu gdje će se igrati utakmice skupina C i D te jedna iz druge faze natjecanja. Utakmice finalne faze natjecanja igrat će se u Herningu, prenosi Hina.

Danska je odlučila sama preuzeti organizaciju Eura za rukometašice nakon što je Norveški rukometni savez, koji je trebao biti suorganizator, prošli tjedan objavio da u trenutnoj zdravstvenoj situaciji nije u mogućnosti na svom teritoriju organizirati igranje utakmica.

Herning će ugostiti ekipe skupine A (Francuska, Danska, Crna Gora, Slovenija) i skupine B (Rusija, Švedska, Španjolska, Češka). Utakmice jedne glavne grupe i finalne faze natjecanja zadnjeg vikenda također će se igrati u Herningu.

Kolding će ugostiti momčadi skupine C (Nizozemska, Mađarska, Srbija, Hrvatska) i skupine D (Rumunjska, Norveška, Njemačka, Poljska). Ove dvije grupe prvotno su trebale igrati u Trondheimu u Norveškoj. Utakmice druge grupe glavnog kola također će se igrati u Koldingu.