Međunarodni aerodrom u Tuzli spreman za nove letove

Na opće zadovoljstvo putnika ali i osoblja Međuanrodnog aerodroma Tuzla , od 2 juna vrata aerodroma se zvanično otvaraju nakon skoro dva mjeseca obustave rada.Svi putnici ,osim što imaju obvezu nositi zaštitne maske i rukavice, bit će podvrgnuti provjeri tjelesne temperature prije ulaska u zgradu terminala  a aerodrom  će  osigurati i fizičku distancu za putnike i osoblje .

 

“Pripremili smo i trake na odstojanju 1.5 gdje svaki putnik treba da stane. Naši ljudi će  to kontrolisati  biti pored njih. Imamo izaštitu i između  našeg osoblja i putnika tokom pregleda dokumentacije. Sve ono što je bilo do nas mi  u ovom momentu  imamo spremno i sutra ćemo to primjeniti.” – Esed Mujačić dir Međunarodnog aerodroma u Tuzli

Kontakt sa površinama i ljudima treba biti sveden na minimum te preporučena je elektronska prijava, nekontaktni ukrcaj  kao i kartično plaćanje usluga. Prve avione iz Beča i Berlina  možemo očekivati već sutra u jutarnjim satima. Posebno je evidentno , kako navode sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli, da  je više putnika u dolasku nego u odlasku iz BiH.

S obzirom da nisu imali prihoda  od kad je obustavljen rad avioprevoznika, Međunardni aerodrom u Tuzli nije gubio vrijeme. Troškove je pokušao smanjiti svojim raspoloživim snagama s ciljem unaprijeđenje rada a period dok je aerodrom bio zatvoren uprava je iskoristila i za proširenje mreže linija letova.

”Između ostalog dogovarali smo i za nove linije  ta jedna je dogovorena  i od 2.jula imamo novu liniju TUZLA-SALZBURG. Osim te aktivnosti mi smo svojim snagama vršili uređenje parking prostora kao i mjera koje su potrebne za fiziočku zaštitu putnika i našeg osoblja” – Esed Mujačić direktor Međunarednog aerodroma u Tuzli

Podsjećamo, svi putnici koji se ne budu pridržavali postojećih mjera nadležnih službi neće imati pristup zgradi aerodroma ili avionu.

Pročitajte...