Međunarodni centar za mir: Objevljeni dobitnici Nagrade ‘Srebreno drvo’

Ibrahim Spahić, predsjednik Međunarodnog centra za mir koji obilježava 30 godina djelovanju u oblasti ljudskih prava i sloboda i u umjetnosti, objavio je imena dobitnika Nagrada “Srebreno drvo”, značajnih ličnosti i umjetnika koji su dali izuzetan doprinos Bosni i Hercegovini.

Nagrada “Srebreno drvo” – Nedžad Kurto za arhitekturu bit će dodijeljena dobitnicima: Asocijaciji arhitekata i Urban futuri. Dobitnice nagrade “Srebreno drvo” – Mica Todorović za vizuelnu umjetnost su: Selma Selman i Mila Panić.

Dobitnici nagrade “Srebreno drvo” – Matjusa Blum za muziku su: Muzička akademija UNSA i BOZAR, Brisel. Dobitnice nagrade “Srebreno drvo” – Hamza Bakšič za medije su: Gordana Knežević i Christiane Amanpour, NY. Dobitnici nagrade “Srebreno drvo” – Riki Levi za pozorišnu umjetnost su: Balet Narodnog pozorišta Sarajevo i Prathilda Prahlad, New Delhi.

Nagrada za “Srebreno drvo” – Alojz Benac za očuvanje i zaštitu baštine bit će dodijeljena Muzeju XIV ZOI i Muzeju “Valter brani Sarajevo”.

Dobitnici nagrade “Srebreno drvo” – Seid Huković za naučno – istraživački rad su: Mirsada Hukić i Miroslav Radman, Split. Dobitnici nagrade “Srebreno drvo” – Branko Čopić za književnost i obrazovanje su: Semezdin Mehmedinović i George Rivera, Colorado. Dobitnici nagrade “Srebreno drvo” – Nijaz Abadžić za zaštitu životne sredine su: Hajdar Arifagić i Leif Boman, Ličeping. Dobitnici nagrade “Sreberno drvo” – Zlatko Lavanić za filmsku umjetnost su: Midhat Ajanović i Nedžad Begović.

Nagrada “Srebreno drvo” dodjeljuje se tokom XXXVII Internacionalnog festivala Sarajevska zima 2021. koji se održava od 7. februara – 21. marta 2021. godine, saopćeno je iz Press službe Međunarodnog centra za mir.

Pročitajte...