Mektić: Program reformi je ‘klasični ANP’, Dodik obmanjuje javnost

Opozicija u Republici Srpskoj od Milorada Dodik nije dobila nikakav dokument, a posebno ne Program reformi, rekao je danas ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, koji je Program reformi nazvao “klasičnim ANP-om”.

– To je notorna laž, kojom Dodik pokušava da dobije na vremenu, obmanjuje javnost kako bi smislio neku novu manipulaciju – rekao je Mektić i dodao da je ‘MAP aktiviran i da se ušlo u jednosmjernu ulicu ka NATO-u’.

Samo prije izvjesnog vremena, dodao je Mektić, Dodik je govorio da se to neće dogoditi, a sada pokušava ‘ponovo da izmanipuliše narod u RS-u’.

Podsjeća da je Dodik ranije govorio da će RS pratiti Srbiju na tom putu.

– Srbija nema u MAP-u, ne dostavlja godišnji izvještaj NATO-u. Ovo je nož u leđa Srbiji, koja je sada potpuno okružena NATO-om – rekao je Mektić danas na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Istakao je da se više ne pominje referendum o NATO-u, već će o tome isključivo odlučivati Predsjedništvo BiH i državni parlament.

– Dodik je sve uradio ovo samo da se dočepa vlasti – ustvrdio je Mektić.

Podsjetio je za nekih 20 dana trebalo da se prebace prvi migranti iz kampa Vučijak u kasarnu u Blažuju, u okolini Sarajeva.