U BiH narednih dana mraz, kiša i snijeg

U Bosni i Hercegovini u nedjelju će biti ujutro pretežno sunčano s mrazom. Po kotlima i uz riječne tokove može biti magle i sumaglice. U ostatku dana postepeno naoblačenje. Vjetar slab istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 2 do 7, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 12 stepeni.

U ponedjeljak, 2. decembra, oblačno s kišom. Više padavine u drugom dijelu dana. Tokom poslijepodneva ili u večenjim satima u Bosni kiša prelazi u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 15 stepeni. Pad temperature krajem dana i u večernjim satima.

U utorak, 3. decembra, pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne sa snijegom, a u Hercegovini s kišom. Poslijepodne bez padavine i djelimično razvedravanje. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 4 do 8, a dnevna od -2 do 5, na jugu od 6 do 10 stepeni.

U srijedu, 4. decembra, u većem dijelu zemlje sunčano s mrazom u jutarnjim satima. Po kotlinama i uz riječne tokove s maglom i niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu do 2, a dnevna od -2 do 3, na jugu od 7 do 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pročitajte...