Mirsad Bektić, jedan od najboljih svjetskih UFC boraca podržava Specijalnu olimpijadu “PARALLEL”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

U aprilu u Tuzli održati će se četvrto po redu Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade “PARALLEL”. Projekat se organizuje s ciljem inkluzije osoba sa poteškoćama u razvoju u svakodnevne društvene aktivnosti. Realizacija će trajati nekoliko mjeseci, a glavni dio planiran je u periodu od 23. do 26. aprila.

Pored sportskih takmičenja, koja su i fokusu manifestacije, održat će se edukacije roditelja osoba sa poteškoćama u razvoju, osoba sa poteškoćama u razvoju i volontera.

Veliki broj poznatih i izuzetno uspješnih ličnosti su pružilli podršku projektu, a upravo i Mirsad Bektić, jedan od najboljih svjetskih UFC boraca, odlučio je i financijski podržati manifestaciju prodajom majica u spomen na Srebrenicu.

Dio ostvarenog prihoda će usmjeriti prema projektu Specijalne olimpijade “PARALLEL” preko Bošnjačke zajednice kulture “PREPOROD” kojeg pripremaju i realizuju studenti Medicinskog fakulteta, Elektrotehničkpg fakulteta, Ekonomskog fakulteta, Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, uz veliku partnersku pomoć i podršku Specijalne olimpijade BiH, BH futures fondation i IEEE-a.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno