Mlade nogometašice Slobode osvojile drugo mjesto na turniru u Sarajevu

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

U Sarajevu, na terenima sa umjetnom travom stadiona “Asim Ferhatović- Hase” odigran je turnir Nogometnog saveza Federacije BiH za pionirke/kadetkinje pod nazivom “Fair-play dani ženskog nogometa NS FBiH”

Turnir je organizirao Nogometni savez Federacije BiH u saradnji sa Nogometnim/fudbalskim savezom BiH a na kojem je učestovavalo osam ekipa: ŽNK Mladost Nević Polje, ŽOFK Gradina Srebrenik, ŽNK Borac Jelah, ŽNK Čelik Zenica, ŽHNK Čapljina, ŽNK Iskra Bugojno, ŽNK Centar Red Star Sport Brčko i ŽNK Sloboda Tuzla.

Nakon utakmica po grupama u finale su se plasirali ŽHNK Čapljina i ŽNK Sloboda, dok su u susretu za treće mjesto igrali ŽNK Iskra i ŽNK Mladost.

ŽHNK Čapljina je u finalnoj utakmici slavila rezultatom 2:0, dok je ŽNK Iskra u susretu za treće mjesto savladala Mladost rezultatom 4:0.

Igračice Čapljine su do prvog mjesta došla nakon impresivne gol razlike 24:0, te su potpuno zasluženo pobjednice sedmog po redu turnira NS FBiH za pionirke.

Najbolja golgeterka turnira bila je igračica Čapljine Maja Jelčić, a njena saigračica Kristina Valjan proglašena je za najboljeg golmana turnira. Za najbolju igračicu treneri svih ekipa izabrali su Fadilu Mujkić iz ŽNK Sloboda.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno