Mladi Romi učili o opasnostima na internetu, Uskoro i nove radionice

Tuzlansko Udruženje Roma „Euro – Rom“, održalo je radionicu na temu „Uticaj interneta na ponašanje mladih.“ To jedna u nizu najavljenih radionica kojom će se mladim Romima pomoći da usvajaju komunikacijske i druge vještine, koje će im pomoći u borbi za postizanje boljeg položaja u društvu. Radionica je održana  u sklopu projekta „Ojačani kapaciteti mladih Roma na području Grada Tuzla“ koji ovaj grad i finansira.

Kakve opasnosti vrebaju na internetu? O tome su danas mladi Romi diskutovali i naučili na koji način se mogu zaštititi i kako im policija, u slučaju vršnjačkog nasilja na internetu ali i drugih, može pomoći u tome. No to je bio samo prvi korak od mnogobrojnih u nizu, koji će im pomoći da steknu vještine u komunikaciji, ojačaju samopouzdanje i ostvare dobar odnos sa vršnjacima tokom školovanja.

Pored ove, u planu je još sedam radionica o temama komunikacijskih vještina, džender koncepta, stereotipa i diskriminacije, odnosa s javnošču i medijskih nastupa, rješavanja konfilkata te nasilja i  prevencije. Radionice će se odvijati u okviru projekta koji realizuje udruženje Euro-Rom a finansijski podržava Grad Tuzla. Na njima će učestvovati srednjoškolci koji pohađaju nastavu u Tuzli.

Pročitajte...