Mogherini i Hahn predstavljaju Strategiju EU za zapadni Balkan

SARAJEVO, 6. februara (FENA) – Visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost Federica Mogherini i evropski komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn predstavit će danas u Evropskom parlamentu u Strazburgu plan Strategije proširenja Evropske unije na zapadni Balkan.

Oni će se obratiti novinarima nakon što Evropska komisija usvoji Strategiju.

Šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunnar Wigemark upoznao je jučer predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića o sadržaju te strategije.

On je dodao da Strategija predstavlja dokument koji pokazuje snažnu opredijeljenost EU za proširenje na zemlje Zapadnog Balkana.

U Delegaciji EU u BiH u Sarajevu će danas biti organizovan prijenos uživo konferencije za medije u Strazburu visoke predstavnice EU za vanjsku politiku i sigurnost Federice Mogherini i evropskog komesara za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesa Hahna, a nakon prijenosa šef Delegacije EU u BiH Wigemark će biti dostupan predstavnicima medija, saopćeno je iz Ureda za komunikacije EU u BiH.

(RTVTK/FENA) J.Č.

Pročitajte...