Morgan Freeman dobitnik SAG-a za životno djelo

Ovogodišnja nagrada američke udruge filmskih glumaca SAG (Screen Actors Guild) za životno djelo za 2017. bit će dodijeljena filmskom doajenu Morganu Freemanu na svečanosti koja će se održati 21. siječnja 2018.

Freeman čija plodna filmska karijera s više od stotinu snimljenih filmova traje već 50 godina pridružuje se ranijim dobitnicima nagrade, poput Lily Tomlin, Debbie Reynolds, Dicka van Dykea, Carol Burnett, Sidneya Poitiera, Betty White, Jamesa Earla Jonesa i mnogih drugih.

Nagrade za životno djelo glumac je već dobio od Američkog filmskog instituta (AFI) i Hollywoodske udruge stranih novinara (HFPA). Za Oscara je nominiran pet puta, a osvojio je jednoga, za ulogu bivšeg boksača u filmu ‘Djevojka od milijun dolara’ redatelja Clinta Eeastwooda iz 2004. u kojemu mu je partnerica bila Hilary Swank.

‘Neki glumci provedu čitavu karijeru čekajući savršenu ulogu. Morgan nam je pokazao da je istinska perfekcija ono što glumac donosi sa sobom u zajednicu’, stoji u priopćenju predsjednice SAG-a Gabrielle Carteris. ‘Morgan je neustrašiv i u svakoj ulozi inovativan i drukčiji. U potpunosti je neopterećen bilo čijim očekivanjima.’, dodala je.

Pročitajte...