Muftija Fazlović: Svjedočimo veliku vrijednost naših šehida

Centralna manifestacija obilježavanja Dana šehida za područje Muftiluka tuzlanskog održana je jučer na Šehidskom mezarju Rakita u Vlasenici.

Manifestaciji su uz članove porodica šehida prisustvovali i muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić, savjetnik člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, Dževad Mahmutović, glavni vlasenički imam Nurdin-ef. Grahić, predsjednik IO MIZ Vlasenica Mujo Hadžiomerović, predstavnici udruženja, imami i brojne džematlije.

Nakon učenja Fatihe i polaganja cvijeća na spomen-obilježju na Šehidskom mezarju Rakita, program je nastavljen u džamiji Hajrija u Vlasenici, gdje je proučen Jasin i tevhid, te upriličen prigodan program.

Muftija Fazlović je kazao da je izuzetno važno da smo u ovom danu spremni odvojiti vrijeme i doći na šehitluke, “da svjedočimo veliku vrijednost naših šehida, njihovu veliku i plemenitu žrtvu i svoju svijest o vrijednostima za koje su se borili. Njihove porodice su dostojne najveće pažnje i želimo to na ovaj dan kolektivno posvjedočiti i prenositi na mlađe generacije”, kazao je muftija.

Prisutnima su se obratili i potpredsjednik Ramiz Salkić, glavni imam Nurdin-ef. Grahić i predsjednik IO Mujo Hadžiomerović.

Pročitajte...