Sloga će na Tušnju igrati i ponekad trenirati

Predstavnici tuzlanske Slobode i Sloge iz Simin Hana ovih dana su se dogovorili da obje ekipe koriste stadion Tušanj za odigravanje službenih utakmica.

Nije, međutim, objašnjeno da li će novi premijerligaš na Tušnju biti domaćin samo kada igra prvenstvene utakmice ili će imati mogućnost i da trenira.

Predsjednik Slobode Senad Mujkanović kaže da je sve dogovoreno, te da je nakon svega jasno ko je bio prava adresa za postizanje dogovora.

– Sloboda je korisnik stadiona i u posjedu tog objekta, bez obzira što se organizaciono nalazi u javnom preduzeću Gradski stadion Tušanj. Bilo koji klub koji želi ovdje igrati utakmice mora nas pitati. U ovom slučaju izašli smo u susret Slogi i to je najvažnije – kaže Mujkanović za Fenu.

Potvrdio je da će predstavnici dva kluba prilikom žrijebanja 20. juna od NS BiH tražiti da ne budu domaćini u istom kolu.

– U tom slučaju, Sloga će igrati na Tušnju kada bude domaćin, a trenirat će na svom stadionu u Simin Hanu. Tražili su i prihvatili smo da dan prije službene utakmice imaju jedan trening na Tušnju, ali i tada ćemo voditi računa o stanju terena – zaključio je predsjednik Slobode, dodavši da će Sloga koristiti i svu raspoloživu infrastrukturu stadiona.

Pročitajte...