Muftija Fazlović upriličio prijem za predstavnike medija

Muftija tuzlanski, Vahid ef. Fazlović upriličio je danas prijem za predstavnike medija kako bi iskazao zahvalnost za njegovanje univerzalnih vrijednosti, objektivno izvještavanje i veliki doprinos u obilježavanju mjeseca Ramazana. Najavljene su i aktivnosti Muftijstva tokom obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebrenici. “Saradnja sa medijima godinama je na zavidnom nivou i ovo je prilika da vam se zahvalim na vašoj profesionalnosti i praćenju aktivnosti koje tokom godine provodi Muftijstvo tuzlansko”, kazao je, između ostalog Vahid ef. Fazlović, muftija tuzlanski. Prijemu je prisustvovao veliki broj novinara, što je kako je rečeno, potvrda prijateljskog i poslovnog odnosa Muftijstva sa sedmom silom.

“Muftijstvo tuzlansko  tradicionalno sarađuje sa RTV TK i drugim medijima na našem području, ali i šire. Posebna saradnja izražena je tokom mjeseca ramazana. U ovom mjesecu ramazana realizovane su mnoge aktivnosti . Mediji su dali veliki doprinos afirmacije ramazana i ramazanske vrijednosti”, kazao je Mensur ef. Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog.

Naša medijska kuća svake godine na poseban način pristupa realizaciji razamanskog programa. U saradnji sa Muftijstvom tuzlanskim iza nas je još jedan uspješan projekt kojem se pristupilo na poseban način.

“Vrlo uspješno smo ga završili. Mogu da istaknem da imamo odličnu saradnju sa Muftijstvom tuzlanskim. Vrlo rado uzimamo savjete, konsultujemo se pri nekim programskim sadržajima. Vjerujem da će se ta saradnja nastaviti. Ovaj prijem je  jedan znak zahvalnosti čime zaključujemo saradnju bar što se tiče ramazanskog i bajramskog programa”, izjavio je Almir Mulabećirović, direktor RTVTK.

Velika je čast što vjerske zajednice prepoznaju rad medija, kazali su novinari.

“Nama su vrata ovdje u IZ uvijek bila otvorena kao i u drugim vjerskim zajednicama. Mi nikada nismo imali problem u komunikaciji . Ljudi rade profesionalno svoj posao i to je jedino što na s prezentuje i predstavlja. Hvala im doći ćemo opet”, kaže Almasa Hadžić.

“Lijep gest Muftijstva. Hvala im za saradnju i ja se nadam da ćemo i u buduće lijepo sarađivati i pričati lijepe priče”, izjavila je Sabina Grđić, novinarka RTVTK.

Meni je sjajno što naše vjerske zajednice, pa i Muftijstvo tuzlansko izuzetno imaju dobru saradnju sa medijima. Tako se i ja rado odazivam na svaki poziv .Posebno su mi dragi ramazanski i bajramski prijemi”, mišljenja je novinarka, Maja Nikolić,.

Tokom prijema muftija Fazlović je najavio brojne aktivnosti koje će realizovati u povodu 27. godišnjice genocida u Srebrenici. Neke od njih su vezane za posjete mjestima stradanja Bošnjaka, mjestima gdje su bile masovne grobnice, organizovanje okruglih stolova i historijskih časova, promociju  knjiga o genocidu , kao i promociju filma “ U sjeni minareta”.

Pročitajte...