MUP TK: Obavještenje građanima Tuzle, Kalesije i Kladnja o izdavanju ličnih dokumenata!

Obavještavamo građane da će dosadašnja lokacija za izdavanje ličnih dokumenata, koja se nalazila u Tuzli u prostorijama BH Pošte u Ulici Aleja Alije Izetbegovića, od ponedjeljka 29.01.2018.godine biti premještena u savremeno rekonstruisane i preuređene prostorije u zgradi sjedišta MUP-a TK-a u Tuzli u Ulici Mirze Delibašića, zajedno sa šalterima za registraciju motornih vozila i pisarnice Odjeljenja za administraciju Tuzla.

Takođe, u ponedjeljak 29.01.2018.godine šalter sala Odjeljenja za administraciju Kalesija će biti premještena na novu adresu u zgradu sjedišta Policijske uprave/stanice Kalesija u Ulici Trg šehida bb, u renovirane i savremeno opremljene prostorije (dosadašnja lokacija za izdavanje ličnih dokumenata se nalazila u prostorijama BH Pošte u Ulici Žrtava genocida u Srebrenici).

Lokacija za izdavanje ličnih dokumenata i registraciju motornih vozila Odjeljenja za administraciju Kladanj je premještena danas, 26.01.2018.godine na novu adresu u zgradu Policijske stanice Kladanj u Ulici Alije Izetbegovića (dosadašnja lokacija se nalazila u Ulici Branilaca Bosne).

Ujedno molimo građane za razumijevanje ukoliko na novim lokacijama bude dolazilo do problema tehničke prirode zbog preseljenja istih.

Inače, riječ je o projektu MUP-a TK-a na rekonstrukciji šalter sala u cilju unapređenja rada i stvaranju što boljih uslova građanima i privrednim subjektima u ostvarivanju njihovih prava, te preseljenju istih iz iznajmljenih prostorija u prostorije MUP-a TK-a, odnosno policijskih uprava/stanica, čime će se ostvariti značajne uštede u budžetu.

Pročitajte...