N/FS BiH: Mladost bez licence za Premijer ligu!

Drugostepena komisija za licenciranje klubova Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odbila je žalbe FK Olimpik Sarajevo i FK Mladost Doboj-Kakanj na odluku Prvostepene komisije da im uskrati dobijanje licence za nastup u naredno sezoni Premijer lige BiH.

“U prostorijama N/FS BiH je 31. maja 2021. godine održan nastavak sjednice Drugostepene komisije za licenciranje klubova. Na sjednici se odlučivalo po dostavljenim žalbama FK Olimpik Sarajevo i FK Mladost Doboj-Kakanj na odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova o odbijanju izdavanja licenci ovim klubovima za učešće u takmičenju Premijer lige BiH za sezonu 2021/22“, naveli su u srijedu iz N/FSBiH.

Dodaje se da je nakon provedene procedure u skladu sa odredbama Pravilnika o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Premijer liga BiH Drugostepena komisija za licenciranje klubova NSFS BiH je donijela sljedeće odluke:

“Odbija se žalba FK Olimpik iz Sarajeva i u cjelosti se potvrđuje odluka Prvostepene komisije o odbijanju izdavanja licence za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2021/2022; Odbija se žalba FK Mladost iz Doboj-Kaknja i potvrđuje se odluka Prvostepene komisije o odbijanju izdavanja licence za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2021/2022.“

Odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova N/FS BiH su konačne.