Parakarate: Boris Kasumović kod gradonačelnika Tuzle

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović upriličio je danas prijem za Borisa Kasumovića osvajača bronzane medalje na Evropskom karate prvenstvu u Poreču. Jedinu medalju za BiH na ovom prvenstvu Kasumović je osvojio u kategoriji kate K22 (osobe sa intelektualnim smetnjama). Ovo je ujedno i prva medalja sa Evropskih prvenstava za bh. parakarate.

Ovom prilikom razmjenjeni su prigodni pokloni, a gradonačelnik Imamović je uz čestitke najavio i dalju podršku Kasumoviću u sportskoj karijeri:

“Mislim da je ovo veliki rezultat i da treba da ga dobro proslavimo. Mi ćemo nastaviti pružati podršku. Boris je naš stipendista na osnovu svojih dobrih rezultata, kao i drugi sportisti”.

Boris Kasumović je član Karate kluba za osobe sa poteškoćama u razvoju „Student“ koji je inače sestrinski klub KBS Tuzla. Direktor kluba Fikret Selman izrazio je zadovoljstvo podrškom Grada Tuzle dok je trener Borisa Kasumovića Nermin Hadžić najavio njegov nastup na Svjetskom prvenstvu.

“Želim da istaknem podršku koju imamo od Grada Tuzle svo vrijeme od kada postojimo. Boris Kasumović i njegove aktivnosti su odavno prepoznati od grada i već četiri godine ima stipendiju. Naš sljedeći cilj je da napravimo jedan centar borilačke sportove i da dovedemo Evropsko prvenstvo u naš grad”, rekao je Selman.

“On je odradio ono najbolje što je mogao da odradi i zasluženo je osvojio bronzanu medalju. Nadamo se na Svjetskom prvenstvu u Dubaiju, ako sve prođe kako treba, odradimo pripreme i obezbjedimo odlazak na takmičenje, još boljem rezultatu”, dodao je Hadžić.

Treba naglasiti da je u toku formiranje Parakarate saveza BiH koji će biti član Paraolimpijskog komiteta naše zemlje.

Ukoliko se obezbjede potrebna sredstva za pripreme i put, od Borisa Kasumovića se mnogo očekuje i na Svjetskom prvenstvu, koje će se u novembru održati u Dubaiju.

Pročitajte...