Na graničnim prelazima u BiH otkriveno šest osoba za kojim su tragali pravosuđe i policija

– Za jednom od osoba raspisana je i potjernica Interpola Skoplje

SARAJEVO (AA) – Na graničnim prelazima u Bosni i Hercegovini službenici jedinica granične policije u slobode su lišili šest osoba, za kojima su tragali pravosuđe i policija, javlja Anadolu Agency (AA).

Službenici Jedinice granične policije Trebinje lišili su slobode J.H. (1984.), državljanina Republike Hrvatske. Graničnim provjerama ustanovljeno je da je za njim Interpol Skoplje raspisao potjernicu zbog krivičnog djela utaje. Kontroliran je pri ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Ivanica i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici JGP Orašje predali su bh. državljanina S.L. (1988.) službenicima Policijske uprave Doboj jer je utvrđeno da je za njim ova policijska uprava raspisala potragu zbog krivičnog djela razbojništvo. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Šamac.

Pri ulasku u BiH na prijelazu Orašje službenici pomenute jedinice lišili su slobode i A.A. (1968.) nakon što je ustanovljeno da je za njim PU Zvornik raspisala potragu zbog krivičnog djela krivotvorenja isprava. Državljanin BiH predat je službenicima PU Zvornik.

Službenici JGP Brod prilikom ulaska u BiH na prijelazu Brod lišili su slobode dvije osobe, državljane BiH i Republike Hrvatske. Za M.M. (1992.) utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog krivičnog djela teška krađa, dok je za M.K. (1987.) utvrđeno da je za njim PU Travnik raspisao potragu zbog krivičnog djela ovjeravanje neistinitog sadržaja. M.M. u toku dana bit će predat nadležnom organu, a M.K. predat je službenicima PU Travnik.

Službenici JGP Zvornik lišili su slobode M.S. (1988.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Državljanin Republike Srbije kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Šepak i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Pročitajte...