Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Jednom saobraćajnom trakom vozi se na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona kamenja na kolovoz.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. Na tim lokalitetima saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

U toku je biciklistička trka na relacijama Žepče-Doboj-Gračanica-Orašje. Apeluje se na vozače koji se imaju namjeru kretati tom dionicom da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog povećanog broja biciklista i motociklista na saobraćajnicama apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog nastupajućeg praznika Međunarodnog praznika rada, do 2. maja do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Stacionarni radari
  • M-4 Raskrsnica Obala Zmaja od Bosne i Musala, kod Doma penzionera

Pročitajte...